« LÄS OM SKOLAN

Aymara

Testimonial by Aymara » ABF

Min första lärare var underbar. Hon gjorde verkligen att jag blev intresserad av det svenska språket.

Aymara har nyligen läst Svenska som andraspråk och Engelska under ett år för att komplettera sin gymnasiekompetens. Nu är hon snart färdig med komvuxstudierna och kan se tillbaka på tiden hos ABF Komvux. Det gör hon med både glädje och saknad.

Aymara sökte ABF Komvux för att den låg nära hem och förskola. Det verkade praktiskt. Men då visste hon inte riktigt vad det var för skola hon sökt till. Aymara blev snart lugn – redan första dagen upplevde hon den trevliga och seriösa atmosfären på skolan. Den övertygade henne om att hon hade hittat rätt.

– En vän ringde samma dag och var orolig för den skola som hon börjat på. Jag sa direkt att hon skulle byta till ABF eftersom jag trivdes så bra här, berättar hon.

Vännen läser sedan dess på ABF Komvux. Och Aymara valde att läsa in hela sin kompletterande gymnasiekompetens på skolan. Varför? Svaret är lika kort som det är enkelt.

– På ABF Komvux finns alla förutsättningar. Det finns bra lärare, studie- och yrkesvägledare, spännande litteratur, datasalar och – som varit viktigt för mig – närheten till Stadsbiblioteket där jag studerat mycket under året.

Aymara minns också hur det var att komma till skolan utan att behärska språket. Hon kände att det var viktigt att ha en bra och erfaren lärare. Och det fick hon.

– Min första lärare var underbar. Hon gjorde verkligen att jag blev intresserad av det svenska språket. Och hon utmanade mig genom att prata och diskutera. Jag är helt övertygad om att lärarens erfarenhet och metodik har en stor betydelse för resultatet. Hon visste vad vi behövde för att vi skulle utvecklas.

Aymara vet vad hon pratar om. Hon är själv utbildad förskolelärare och kan de pedagogiska grunderna. Men det framtida yrkeslivet kommer antagligen inte att bli inom skolan.

– Nej, jag arbetade tidigare inom läkemedelsbranschen och nu är målet att bli apotekstekniker här i Sverige, avslutar hon.

FLER ÅSIKTER OM SKOLAN

Som Komvux ska vara »
Anna »

Läs om skolan »
logos