« LÄS OM SKOLAN

Anna

Testimonial by Anna » ABF

Stämningen är så ärlig och prestigelös här...

Anna har hunnit läsa många kurser på ABF och andra skolor sedan hon återupptog sina studier för några år sedan. Hennes erfarenheter av komvuxstudier har varit både mer och mindre positiva. Men på ABF Komvux har hon alltid trivts.

Komvuxstudierna ska vara en utvecklande och intressant tid. Tyvärr är det inte alltid så. Anna, som hunnit med många skolor, och ämnen har varit med om motsatsen.

– På en skola jag gick på var man bara en “kund” under lektionstiden. Sen gick man hem. Andra skolor var för stora – det kändes inte ens som att man var elev där. Det blev för rörigt, berättar Anna.

Men på ABF Komvux trivdes hon bra. Och de senaste åren har hon läst många kurser på skolan. Det är den nära och personliga kontakten med lärare och personal som Anna uppskattat allra mest.

– Stämningen är så ärlig och prestigelös här. Ibland äter lärarna lunch ute i korridoren och vi brukar prata mycket i pauserna. Det är roligare när det blir mer personligt att plugga, förklarar hon.

På frågan om Anna är nöjd med sin tid på skolan skrattar hon.

– Jag är så nöjd att jag ibland varit orolig för att inte alla kurser ska starta på ABF. Jag har verkligen känt mig hemma på skolan.

Eftertext: Anna tog sin examen i juni 2013 och blev därmed den första i Stockholms stad att ta ut en examen inom det nya systemet VUX 2012. Hon gratulerades av både skolan och kommunen och blev uppmärksammad i flera medier.

FLER ÅSIKTER OM SKOLAN

Som Komvux ska vara »
Aymara »

Läs om skolan »
logos