Prövning

Information om prövning

En prövning innebär att du tentar av den kunskap du har. Ingen handledning av lärare ingår. Tänk därför på att läsa igenom de nationella kunskapskraven för den aktuella kursen. Du hittar kunskapskraven på Skolverkets hemsida. På ABF Komvux Stockholm erbjuder vi prövningar fyra gånger per år.
För att genomföra prövning på ABF måste du vara folkbokförd i någon av de kommun vi har avtal med för Vuxenutbildning. ABF Komvux Stockholm har avtal med följande kommuner i Stockholms län:
Botkyrka
Danderyd
Huddinge
Järfälla
Nykvarn
Salem
Sollentuna
Solna
Stockholm
Täby
Upplands Väsby
Vallentuna
Vaxholm
Österåker
Det är endast möjligt att genomföra prövning i en kurs per prövningsperiod. Nedan ser du vilka kurser vi kan erbjuda prövningar i vid nästa prövningsperiod.
När du gjort din anmälan blir du kontaktad via e-post med information bl.a. om vilka moment som ingår i prövningen och hur bedömningen genomförs.OBS! Du måste svara på detta mail och bekräfta ditt deltagande för att genomföra prövningen.
Kostnaden för en prövning är 500 kr per kurs. Om du tidigare läst kursen på Komvux och fått IG/F gör du dock prövningen kostnadsfritt. En kopia där det framgår att du fått IG/F visas upp i expeditionen. Prövningarna hålls på någon av våra 4 enheter i Stockholm.
.
En prövning består av flera examinerande tillfällen.
Anmälan till prövning kommer att öppnas 2018-08-13 kl. 09.00
Nästa prövningsperiod på ABF kommer att starta 2018-08-31 kl 08.30.
ABF erbjuder prövning i nedanstående kurser:
.
Biologi 1
Engelska 5
Engelska 6
Engelska 7
Fysik 2
Historia 1b
Historia 2
Matematik 1a, b, c
Matematik 2a, b, c
Matematik 3b, c
Matematik 4
Naturkunskap 1b
Naturkunskap 2
Religionskunskap 1
Samhällskunskap 1b
Samhällskunskap 2
Svenska 1
Svenska 2
Svenska 3
Svenska som andraspråk 1
Svenska som andraspråk 2
Svenska som andraspråk 3

 
logos